22 Kasım 2012 Perşembe




AŞURE TARİFİ

    Yarım kilogram buğday
    1 fincan pirinç (çay fincanı)
    200 gram kuru fasulye
    200 gram kuru ceviz
    200 gram fındık
    100 gram pilav fıstığı
    1 kilogram toz şeker
    200 gram nohut
    4 adet limon
    50 gram kuş üzümü


Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz. Aşure tarifi hazır. Afiyet olsun.



AŞURE TARİFİ


Yarım kilogram buğday

1 fincan pirinç (çay fincanı)

200 gram kuru fasulye

200 gram kuru ceviz

200 gram fındık

100 gram pilav fıstığı

1 kilogram toz şeker

200 gram nohut

4 adet limon

50 gram kuş üzümü


Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). 
Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya 
kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına 
dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Malzemeler kısık ateşte 
pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha 
kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav 
fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz. Aşure tarifi hazır. Afiyet olsun.
Türkiye

Hiç yorum yok: