27 Kasım 2012 Salı

PANCAR RİSOTTO




 Malzemeler:
2 adet pancar
2 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
İnce doğranmış rezene
1 adet kuru soğan
1 su bardağı arborio pirinç
100 ml kırmızı şarap
50 ml sebze suyu
Zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Vakumu açılan Agrotalya soyulmuş haşlanmış kırmızı pancar, ince ince doğranır. Bir tencereye yağ eklenerek soğan, sarımsak ve rezene sotelenir. Yıkanan pirinçler de eklenerek birkaç dakika karıştırılır. Şarap eklenerek, buharı çekinceye kadar beklenir. Ardından sebze suyu, doğranmış pancar ve kekik ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Servis ederken, kaşar peyniri ve karabiber eklenir.

Agrotalya Tarım (@)


Hiç yorum yok: