Babagannuş
Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.Nuraniye
Taze soğanı kavuruyoruz ardından da suyunu aldığımız rendelenmiş kabakları(3-4 tane) ekleyip birlikte kavuruyoruz. Biraz kavurup yıkanmış pirinci, toz kırmızı biberi, tuzu, karabiberi de ekliyoruz. Sıcak su ekleyip pirinç pişene kadar pişiriyoruz. Hemen pişmeden önce dere otunu da ekliyoruz. Soğuduktan sonra cevizli sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz.
kaynak
TRT Avaz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder