21 Kasım 2014 Cuma


SUSAMLI ÇUBUKLAR

MALZEMELER
200 gr tereyağ
1 çay bardağı taze yoğurt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 yumurta(akı içine,sarısı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşığı nişasta
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)

YAPILIŞI: Tereyağını oda sıcaklığına getiriyoruz,karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine yumurta akı,zeytinyağı,şeker ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.Daha sonra yoğurt,sirke, kabartma tozunuda ilave ediyoruz karıştırıyoruz.Daha sonra azar azar un ekleyerek,kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.

Hamuru 10dk dinlendiriyoruz sonra hamurdan büyük parçalar alarak servis tabağı büyüklüğünde,çok ince olmayacak şekilde açıyoruz, açtığımız hamurları bıçakla şerit halinde 1,5 cm aralıklarla kesiyoruz.Daha sonra şeritleri önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz,yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: