21 Kasım 2014 Cuma



SOKAK SİMİDİ (10 adet orta boy simit için)

MALZEMELER
Kavrulmuş susam 
Pekmez (daha kızarmış bir görüntü için) 

Hamur Malzemeleri: 
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık çiğ krema yoksa süt de olabilir. 
1 yumurta 
2 yemek kaşığı toz maya 
2 yemek kaşığı toz şeker 
2 tatlı kaşığı tuz 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 
4-5 su bardağı un 

YAPILIŞI: Ilık su, sütü yoğuracağımız kaba alıp üzerine şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanın kabarması için 2-3 dk. bekliyoruz.Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve unu dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, eğer hala elinize yapışıyor ise un ilave edebilirsiniz.Hamuru yoğurduktan sonra unlanmış tezgahın üzerine alıp, hamurun üstünü de unladıktan sonra yaklaşık 1 saat kabarması için dinlendirmeye bırakıyoruz.

Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getiriyoruz 10 eşıt parçaya bölüyoruz.Her bir parçayı uzun şerit haline getiriyoruz.Uzun şeritimizi ikiye kıvırıyoruz.Saç örgüsü şeklini veriyoruz 2 ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştiriyoruz.Diğer hamurlara da aynı şekilde şekil verip unlanmış tezgahın üzerinde hamurları dinlendiriyoruz.

Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz.Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürüyoruz.Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simidimizi önlü arkalı susama batırıyoruz.

Susamlara batırılmış simitleri önceden yağlanmış tepsiye veya benim gibi fırın telinin üzerini folyo ile kaplayıp yağladıktan sonra simitlerimizi teker teker aralarda boşluk olacak şekilde diziyoruz ve 1 saatte bu şekilde dinlendiriyoruz ve önceden ısıtılmış 200derecelik fırında pişiriyoruz..

Hiç yorum yok: