21 Kasım 2014 Cuma


Laz Böreği


Malzemeler;
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı siviyag
Tuz


Muhallebisi için;
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nisasta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı seker
5 su bardağı süt
2 adet yumurta
50 gram tereyagi
1 tatlı kaşığı karabiber

Şerbeti için;
3 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;
Pirinç unu, nisasta, un, seker, süt, yumurta, tereyagi bir tencereye konularak kisik ateste kaynayana kadar pisirilir. En son 1 tatli kaşığı karabiber eklenerek bir kenarda sogumaya birakilir. Hamuru için ise; yumurta, sirke, su, süt, siviyag, tuz ve un eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Iyice yagrulup 1-2 saat bekletilir. Hamur 30 adet parçaya ayrilir. Parçalar pasta tabagi büyüklügünde açilarak aralarina nisasta serperek 15 tanesi üst üste koyulur. Firin tepsisi kadar açilir. Açilan hamur yaglanmis firin tepsisine konulur. Sogumaya birakmis oldugumuz muhallebi tepsiye esit sekilde yayilir. Diger hamurlarda ayni sekilde açilarak muhallebinin üzerine konulur. En üst yufkanin üzerie kare kare kesilerek, kizdirilmis tereyagi üzerine gezdirilir. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üstü kizaran kadar pisirilir. Serbeti hazirlamak için; toz seker ve su tencerede kaynatilir. Limon suyu eklenip, bir tasim daha kaynatildiktan sonra atesten alinir. Firindan alinan börek sogumaya birakilir. Serbet ilikken böregin üzerine dökülür.











Hiç yorum yok: