21 Kasım 2014 Cuma



İRMİK HELVASI

MALZEMELER
• 2 Su bardağı İrmik
• 3 Yemek kaşığı tereyağ
• 5 Yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 Çay bardağı Ceviz veya Çam fıstığı

ŞURUBU İÇİN:
• 2 Su bardağı Şeker
• 3 Su bardağı Süt
• 1 paket vanilya (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Bir tencereye süt ve şeker koyulur,şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatılır,şeker eriyince vanilyasınıda ilave edip daha fazla kaynatmadan ocaktan alınır.Diğer taraftan teflon bir tencereye tereyağ konulur içine çam fıstığı ile irmik katılarak,fıstıklar hafifçe pembeleşip altını rengini alana kadar orta ateşte kavrulur.

İrmiğin meyanesi gelince kaynamış olan şurubu kavrulmuş olan irmiğe yavaş yavaş ilave edip, şurubu çekmesi için tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 15dk kadar dinlendirmeye bırakılır,demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için beklenilir..

NOT: Şunu unutmayın irmik helvası dinlendikçe tane tane olur.Resimde görüldüğü gibi servisi dondurma kaşığıyla yapıldı,yukarıdaki malzemelerle yapılan irmik helvasından, resimlerdeki gibi 15 top çıkıyor..

Hiç yorum yok: